Ενημερωτικές Δράσεις του  Εθνικού Κέντρου Europass 

Απολογισμός

Ιούνιος 2020- Μάρτιος 2021

Δράσεις ενημέρωσης 

Το Εθνικό Κέντρο Europass υλοποίησε μια σειρά δράσεων και ενεργειών επικοινωνίας με στόχο την ενημέρωση για το νέο Europass. Λαμβάνοντας υπόψιν και τα επιδημιολογικά δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία SARS-CoV-2, οι δράσεις μας έγιναν δια μέσου του διαδικτύου.

Ως Εθνικό Κέντρο Europass συμμετείχαμε και διοργανώσαμε webinars τα οποία είχαν ως στόχο τόσο την ενημέρωση του γενικού κοινού όσο και συγκεκριμένων ομάδων, όπως φοιτητές, μαθητές, σύμβουλοι σταδιοδρομίας.

Σε κάποιες από αυτές τις δράσεις εξασφαλίστηκε συνέργεια και με άλλα δίκτυα του ΕΟΠΠΕΠ όπως το Eθνικό Κέντρο Euroguidance καθώς και  δομές και οργανισμούς όπως γραφεία Διασύνδεσης και ΔΑΣΤΑ Πανεπιστημίων αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συνολικά πραγματοποιήσαμε 11 δράσεις ενημέρωσης από τις οποίες  ωφελήθηκαν πάνω από 100 άτομα.

Ιούνιος 2020- Μάρτιος 2021

  11 ενημερωτικές δράσεις

ωφελήθηκαν  1000 συμμετέχοντες

webinars

Σύμβουλοι σταδιοδρομίας

τελικοί χρήστες ενημερώθηκαν

Πότε:

25 Φεβρουαρίου 2021

Συμμετείχαν: 

150 άτομα  από όλη την Ελλάδα, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, άτομα σε αναζήτηση εργασίας, εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι σταδιοδρομίας.

Εισηγητές : 

Hrvoje Grganović, Εxternal Project and Communication Support Officer, – DG Employment, Social Affairs and Inclusion

Σταυρούλα Δουλάμη, Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου Europass, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ ΕΟΠΠΕΠ

Δημήτρης Γαϊτάνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΣυΕΠ  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Κωνσταντίνος Μαραγκός, κοινωνικός επιχειρηματίας

Θεράπων Φάκας, Πρεσβευτής θετικής σκέψης και ενέργειας, και συνεργάτης της Δομής Απασχόλης Σταδιοδρομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Webinar

Κάνε το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία σου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου το webinar: Κάνε το επόμενο βήμα για τη Σταδιοδρομία σου, που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Europass Ελλάδος- ΕΟΠΠΕΠ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου Europass  από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Hrvoje Grganović, να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Europass και για τα εργαλεία που έχει αναπτύξει ο ΕΟΠΠΕΠ που βοηθούν στην ανάπτυξη/αξιολόγηση δεξιοτήτων ζωής και σταδιοδρομίας.

Παρουσιάστηκαν χρήσιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας και αναφέρθηκαν τρόποι με τους οποίους τα προγράμματα κινητικότητας διευκολύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων (soft skills) εργασίας. Συντόνισε ο Δημήτρης Μαραγκός, Communication Specialist.

Το webinar έλαβε θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες όπως αποτυπώθηκαν στο ερωτηματολόγιο ανατροφοδότησης που μοιράστηκε στο τέλος του σεμιναρίου.

Μπορείτε να δείτε το σεμινάριο εδώ 

 

Διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Προετοιμάζοντας τους νέους για την διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας -ο πολύπλευρος ρόλος της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Συνέργεια Κέντρο Euroguidance και Europass της Ελλάδας

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία σε θέματα χάραξης πολιτικής και στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας, καθώς και επιχειρηματίες με εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού πλαισίωσαν το πάνελ του συνεδρίου. 

Κεντρικός στόχος του συνεδρίου αναδείχθηκε η δικτύωση των φορέων συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών γύρω από το θέμα της έγκαιρης πληροφόρησης και σωστής προετοιμασίας των νέων για τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.

Πότε:​

5 &6 Δεκεμβρίου 2020

Συμμετείχαν:

250 σύμβουλοι σταδιοδρομίας  από την Ελλάδα, την Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εισηγήσεις : 

Το νέο  Europass: σύνδεση με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας Σ. Δουλάμη 

Πότε

3 Δεκεμβρίου 2020

Εισηγήτρια : Σταυρούλα Δουλάμη, Συντονίστρια του Εθνικού Κέντρου Europass Ελλάδας- ΕΟΠΠΕΠ. 

Ποιοι συμμετείχαν

400 άτομα

 • To βίντεο του webinar στο facebook έχει προβληθεί σε 5.000 άτομα ενώ η απήχηση της σχετικής δημοσίευσης έφτανε τα 13.000 άτομα.

Webinar Eurowhat?Europass, the tool to manage your career in Europe! Europass demonstration – Session in Greek

Το Εθνικό Κέντρο Europass συμμετείχε στην  Ανοικτή διαδικτυακή Εβδομάδα #YourSkillsAndJobs που διοργάνωσε  το τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι υπεύθυνο για τις πολιτικές απασχόλησης, κοινωνικών θεμάτων και ένταξης με παρουσίαση του νέου Europass στα Ελληνικά.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ

 

Ομιλίες – παρουσίαση του Europass   

 • 2ο Forum Νεολαίας «Η Νέα Γενιά Μπροστα» Virtual Edition, 26 Φεβρουαρίου 2021. Δ.Γαϊτάνης, Σ. Δουλάμη  ομιλίες στην ενότητα Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Δεξιότητες – Βιογραφικό
 • Τέσσερα Χρόνια: EU Jobs and Mobility Roadshow (2016 – 2020) 16 Δεκεμβρίου 2020.  Σ.Δουλάμη, Το νέο Europass ως εργαλείο στήριξης της σταδιοδρομίας 
 • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, 12 Νοεμβρίου 2020
 • Webinar «Κάντε το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία σας με το νέο Europass» στο πλαίσιο των Digital Career Days, 8-9 Νοεμβρίου 2020, Δ. Μαραγκός Δείτε το βίντεο του webinar εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iimwrhnEH0g&t=6s
 • Online Hackathon: Y-FED Hack4youth, 29 Αυγούστου 2020
 • Erasmus Days, Πολυτεχνείο Κρήτης, 16 Οκτωβρίου 2020
 • ΑΕΙ Κρήτης, Το europass αλλάζει, 18 Ιουνίου 2020
 • Webinar σταδιοδρομίας για μαθητές, Δήμος Νέας Ιωνίας, 13 Ιουλίου 2020

   

  Πως θα αξιολογούσατε αυτή τη σελίδα;

  Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

  Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0